суббота, 26 августа 2023 г.

Директора фірми з Закарпаття судитимуть за постачання військовій частині 350 бракованих бронежилетів


Детективи Бюро економічної безпеки України скерували до суду обвинувальний акт стосовно директора приватної компанії за фактом  постачання бронежилетів неналежної якості до однієї з військових частин Закарпатської області, повідомляє сайт БЄП

Слідством встановлено, що керівник одного з підприємств Київщини у травні 2022 року уклав договір на постачання 350 бронежилетів. Відповідно до умов договору засоби індивідуального захисту мали відповідати 4 класу захисту.

Директор товариства, своїми діями нехтував безпекою життя і здоров’ям військовослужбовців та здійснив постачання військовій частині недоброякісних бронежилетів. В межах досудового розслідування проведено судову економічну експертизу, яка підтвердила що згадані бронежилети не відповідають вимогам ДСТУ.

Таким чином керівник підприємства заволодів бюджетними коштами, виділеними на забезпечення національної безпеки та оборони України, на загальну суму 5,9 млн грн. Надалі отримані злочинним шляхом кошти, були перераховані на рахунки ряду юридичних осіб, з метою їх легалізації.

Наразі директору товариства висунуто обвинувачення у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених:

- ч. 5 ст. 191 КК України - заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненого за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах, та

- ч. 1 ст. 209 КК України - розпорядження майном щодо якого фактичні обставини свідчать про його одержання злочинним шляхом, у тому числі здійснення фінансової операції, знаючи що таке майно одержано злочинним шляхом. Йому загрожує позбавлення волі на строк до 12 років.

Досудове розслідування у кримінальному проваджені здійснювали детективи Бюро економічної безпеки України у співпраці із оперативниками 11 головного відділу Департаменту військової контррозвідки СБ України та за процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Комментариев нет:

Отправить комментарий