вторник, 16 января 2024 г.

Головатого судили: голову Конституційного суду може внесуть до Реєстру корупціонерів. А може й не внесуть


Голосіївський районний суд Києва визнав винним виконувача обов'язків голови Конституційного суду Сергія Головатого у скоєнні адміністративного правопорушення та зобов'язав його сплатити штраф. Про це повідомляє прес-служба Національного агентства із запобігання корупції.

Суд встановив, що Головатий не виконав вимог НАЗК, а саме не усунув порушення вимог законодавства щодо моральної поведінки, запобігання та врегулювання конфлікту інтересів.

“Також він не надав інформації та копії документів, які були потрібні у запиті НАЗК від 14 вересня 2023 року. Цим він порушив вимоги п. 1-1 ч. 1 абз. 2 ч. 6, ч. 8 ст. 12 Закону України “Про запобігання корупції”, - наголосили у Нацагентстві.

Зазначається, що ухвала суду може бути оскаржена протягом десяти днів з дня її винесення. Водночас після набуття чинності судом рішення в законну силу, відомості про суддю будуть внесені до Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні та пов'язані з корупцією правопорушення.

Як повідомлялося, у листопаді 2023 року НАПК склало протоколи про адміністративне правопорушення щодо в.о. голови КСУ Сергія Головатого.

Комментариев нет:

Отправить комментарий