понедельник, 22 января 2024 г.

Серед ночі загадково спалахнув заміський будинок заарештованого засновника "Concorde Capital" Ігоря Мазепи /ВІДЕО


В селі Картовецьке Чернігівської області в ніч на 22 січня згорів заміський будинок засновника Concorde Capital Ігоря Мазепи.

Будинок розташований у селі Картовецьке — це родинне помешкання на його історичній Батьківщині. Будинок був оформлений на маму Мазепи. Пожежа сталась о 3:30. Зазначається, що за попередніми даними постраждалих немає.

Поліція Чернігівщини розпочала кримінальне провадження за фактом пожежі у будинку бізнесмена Ігоря Мазепи, який стався вночі з 21 на 22 січня, і вже має версію, що спричинило подію. Про це йдеться у повідомленні Головного управління поліції у Чернігівській області.

«Ймовірною причиною пожежі стала нестача конструкції, порушення правил монтажу нагрівальних печей та димоходів», — зазначають у поліції з посиланням на попередні висновки ДСНС.

На місце працювала слідчо-оперативна група Городнянського осередку поліції.

Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 270 Кримінального кодексу України (Порушення встановлених законодавством вимог пожежної чи техногенної безпеки).

Водночас, досудове розслідування триває. Для встановлення обставин та причин пожежі буде призначено необхідні експертизи.

МазепаМазепа

Хто такий Ігор Мазепа

Ігор Мазепа розпочав кар’єру інвестиційного банкіра у 1997 році у російсько-американській інвестиційній компанії (ІК) Prospect Investments. Через три роки Мазепу запросили на роботу у Foyil Securities New Europe на посаду керуючого директора. У 2002 році він очолив компанію МФК.

У вересні 2004 року заснував інвестиційну компанію Concorde Capital, що надає повний спектр брокерських та інвестиційно-банківських послуг. Він є її генеральним директором. 2008 року був обраний головою біржової ради ВАТ «Українська біржа».

Затримання Мазепи при спробі залишити Україну

18 січня Мазепу затримали під час проходження україно-польського кордону. Також ДБР провела обшук в офісі компанії.

У Concorde Capital пов’язали дії відомства з позицією бізнесмена стосовно тиску силовиків на бізнес.

В п’ятницю 19 січня суд обрав Мазепі запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 28 лютого з правом внесення застави у розмірі 349 млн гривень.

22 січня адвокати від імені Мазепи подали апеляційну скаргу на рішення Печерського районного суду міста Києва від 19 січня 2024 року про арешт бізнесмена.

Справа пов’язана із отриманням права на землю для будівництва котеджного містечка преміум-класу Goodlife Park у Вишгородському районі Київської області.

Котеджне містечко преміум-класу Goodlife Park побудоване у 2013 році, його площа складає 40 га. Інфраструктура включає яхт-клуб, міні-готель, ресторан, дитячий парк, спортивні майданчики та фітнес-центр.

Адвокат інвестора та засновника Concorde Capital Ігоря Мазепи Тарас Пошиванюк розповів про деталі гучної справи проти бізнесмена, зокрема він стверджує, що дії правоохоронців не узгоджені з адвокатом та судом.

В Офісі генпрокурора нагадали, що у листопаді 2023 року восьми учасникам цієї злочинної організації було повідомлено про підозру у незаконному заволодінні землями Київської ГЕС. Шестеро з них перебуває під вартою.

 ЧП  Метки: будинок засновника Concorde Capital Ігоря Мазепи.пожежа

Комментариев нет:

Отправить комментарий