суббота, 3 августа 2024 г.

Дружина "слуги народу" Жупанина “спалила” його на відпочинку в Лондоні. Не на фронті, не в окопі, а у ресторані Великої Британії.


Народний депутат від фракції “Слуга народу” Андрій Жупанин під час повномасштабної війни регулярно їздить в Лондон, де регулярно буває його дружина і де він сам навчається в місцевій бізнес-школі. Свої виїзди Жупанин пояснює “парламентською роботою” і офіційними відрядженнями.

 
Втім, журналістам вдалося знайти докази дозвілля нардепа в столиці Великобританії і не вдалося знайти доказів його парламентської роботи там.

Про це йдеться у сюжеті Ксенії Пантелєєвої та Вадима Коршенка на Bihus.Info.

11 червня дружина нардепа Андрія Жупанина – Богдана, у своєму профілі в Instagram опублікувала спільну світлину з нардепом. Журналісти Bihus.Info ідентифікували місце зйомки – перетин вулиць Чізвік та Мертон у Лондоні.

Упродовж 11-20 червня дружина нардепа вже регулярно публікувала фото та відео з прогулянок та відпочинку у столиці Великої Британії. Зокрема, 16 червня в Інстаграмі вона виставила фотографії з лондонського ресторану, де на одному з фото журналісти Bihus.Info упізнали Жупанина.


Цікаво, що згодом Жупанина цей допис видалила. Сам нардеп, за даними системи голосування “Рада”, дійсно в цей час був відсутній в парламенті, де 18-20 червня голосувалася ціла низка важливих законопроектів.

Оскільки з січня 2023-го, відповідно до рішення РНБО, нардепи не мають права виїжджати з України у недержавницьких справах, журналістам стало цікаво дізнатися більше і про офіційні підстави, і про реальні причини виїзду нардепа. Виявилося, що в серпні 2022-го, в розпал повномасштабної війни, Жупанин вступив на навчання до London Business School (Лондонської Бізнес Школи), де навіть отримав стипендію на часткове покриття вартості навчання у 2023-му.


В минулорічній статті, яку школа присвятила Жупанину, він зазначав: “Я все ще живу в Україні, тому принаймні раз на місяць витрачаю 54 години на подорож, щоб залишитися в Лондоні на 48 годин”.

Втім, навчання не може бути підставою для виїзду нардепів, тож в коментарі Bihus.Info Жупанин заявив, що цю тезу про регулярні виїзди на навчання він озвучував давно, нині ж їздить в Лондон виключно по роботі. Так, зокрема, виявилося, що лише за останні кілька місяців Жупанин вже тричі виїжджав туди. Востаннє, за його словами, він їздив 8-16 червня:

“За останні кілька місяців був у Лондоні 3 рази, кожного разу поїздка була пов’язана із роботою по лінії групи дружби між парламентами України та Великобританії. Моє крайнє відрядження до столиці Великобританії припало на 8-16 червня та відбулося на офіційне запрошення від депутатів парламенту Великобританії пані Dame Karen Anne Bradley та пана Alex Sobel”.


Втім, по-перше, журналістам не вдалося знайти жодного підтвердження робочих зустрічей Жупанина. В соцмережах і на офіційних сторінках названих нардепом британських парламентарів немає жодної згадки ані про Жупанина, ані про робочі візити представників з України в червні. 

По-друге, Жупанин був відсутній в Раді і після 16 червня, коли його відрядження мало б закінчитися. Нардеп в коментарі журналістам підтвердив, що по закінченню відрядження брав кілька днів відпустки, але присвятив їх виключно навчанню. Тож найімовірніше, провів він цю відпустку у Лондоні, власне через що і пропустив засідання у ВР.


Журналісти Bihus.Info запитали в Апарату Верховної Ради про офіційні відрядження Жупанина за весь період від старту його навчання у Лондонській бізнес школі. Посилаючись на службову інформацію там відмовились відповідати на це запитання, але уточнили, що: “відшкодування витрат на відрядження не здійснювалося”. 

Також Апарат ВР повідомив, що упродовж запитуваного періоду народному депутату Жупанину надавали відпустки без збереження заробітної плати.

Нагадаємо, що раніше журналісти Bihus.Info з’ясували, що під час повномасштабної війни на відпочинок за межі України виїжджав і нардеп Богдан Торохтій. Журналістам вдалося ідентифікувати один з виїздів Торохтія за кордон завдяки публікаціям дружини нардепа у соціальних мережах. 

Вони перебували в Болгарії у серпні 2022-го, незадовго до другої річниці їхнього шлюбу. У коментарі журналістам депутат підтвердив, що виїжджав за кордон після повномасштабного вторгнення по сімейним справам: до дітей, які виїхали з України, а також до дружини. В подальшому Торохтія виключили з фракції “Слуга народу”

Джерело https://bihus.info/ 

Комментариев нет:

Отправить комментарий