понедельник, 14 ноября 2022 г.

Скандальний ексголова «Укрексімбанку» очолив державну фінансову компанію: що в Україні не тоне


Колишній голова правління «Укрексімбанку» Євген Мецгер став головою правління приватного акціонерного товариства «Українська фінансова житлова компанія». Відповідне рішення Наглядова рада товариства ухвалила 11 листопада на своєму засіданні. Крім цього, першим заступником голови правління «Укрфінжитло» обрано Дмитра Вербицького.

Компанія була утворена Мінекономіки у 2020 році з метою «сприяння та впровадження фінансово-кредитних механізмів забезпечення громадян України житлом, а також отримання прибутку від провадження господарської діяльності. Її статутний капітал складає 20 млрд гривень.

Як відомо, у 2021 році на журналістів програми «Схеми» напали в державному «Укрексімбанку» під час запису інтерв’ю з головою правління Євгеном Мецгером прямо у його кабінеті. Повідомлялося, що охорона голови «Укрексімбанку» напала на журналістів через проблемний кредит у 60 млн доларів. 

Фахівцям вдалося відновити записи з камер, які наказав видалити голова Укрексімбанку під час нападу на групу знімальної програми. Пізніше Мецгеру вручили нову підозру у справі перешкоджання роботі журналістів – за незаконне позбавлення волі.

Також повідомлялося, що екс-голова правління та охорона «Укрексімбанку» відбулися штрафами за напад на журналістів

Комментариев нет:

Отправить комментарий