Як інформує Україна молода, про це повідомляє Інститут масової інформації з посиланням на свою представницю в Запорізькій області у четвер.

Про визнання воїна загиблим повідомили з посиланням на рідних Олега його викладачі із Запорізького національного технічного університету. Цю інформацію представниці ІМІ також підтвердила викладачка університету Наталія Островська.

Весь цей час рідні намагалися його знайти. Лише 3 квітня 2024 року рідним повідомили про те, що 28-річного Олега визнано загиблим.

Олег Шемчук, який воював у лавах Збройних Сил України, зник безвісти 15 вересня під час виконання бойового завдання в Бахмутському районі  Донецької області.

Поліг під Бахмутом: у Запоріжжі попрощалися із журналістом Олегом Шемчуком

«Виконуючи бойове завдання, виявивши стійкість та мужність в ході бойових дій, зник безвісти військовослужбовець військової частини А 0536 Олег Шемчук», — повідомило рідних воєнного командування частини.

28-річний Олег Шемчук служив кулеметником 1-го стрілецького батальйону 53-ї окремої механізованої бригади  імені князя Володимира Мономаха, яка восени 2022 року протистояла росіянам під Бахмутом на Донеччині.

Олег фото

28-річний Олег Леонідович — професійний журналіст, закінчив факультет журналістики ЗНТУ, до початку війни працював у проєкті «Наші Гроші. Запоріжжя», у виданні «Українські відомості», співпрацював з  «Запорізьким центром розслідувань» і до 2022 року — з медіа «Запорізький проєкт розслідувань». був автором сайта «Хроник и комментариев».

Також Олег був письменником-початківцем. За кілька місяців до початку повномасштабного вторгнення рф, у листопаді 2021 року, Олег випустив свою першу книгу «7 днів на білому світі».

Олег Шемчук

21 ноябрь 2021 г.  ·

Минулого місяця закінчив писати книжку. Видавництва не взяли її до друку, тож викладаю тут. Хочу, щоб якомога більше людей її прочитало.

Якщо коротко. Це драма з елементами фантастики.  У центрі сюжету — мешканці запустілої вулиці Білий Світ. Люди, які зневірилися у житті і хапаються за кожну брудну можливість викараскатись з небуття.

Кожен з них має свою проблему. Ці проблеми співвідносяться зі списком християнських смертних гріхів: гордість, скупість, заздрість, гнів, хтивість, зневіра.

Одного дня на забуту вулицю Білий Світ приїжджає незнайомий чоловік. Він дістає зі свого фургона меблеві пожитки та розставляє їх по центру дороги. Також прилаштовує поряд рекламну табличку, на якій пише: «Вирішу будь-яку проблему».

Мешканці вулиці спочатку ставляться скептично до цього дійства, але гонимі жагою щасливого життя, один за одним починають виказувати йому свої бажання.

Незнайомець спробує поладнати з хаосом, який викликала його поява, бажання жителів та складні, часом неправильні рішення, які він мусить ухвалювати.

Впродовж історії кожен отримає свій життєвий урок, але не кожен зробить з нього висновок.

Прочитати книгу можна двома способами:

1) на сайті:

https://booknet.com/book/363975

2) А хто не любить ходити по сайтах, прикріпляю сюди також посилання, де  книжку в один клік можна скачати.

https://mega.nz/file/MxUjwapR…

Орієнтовний час читання цієї історії: 3 години.

Дякую за увагу»

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=3096251350658137&id=100008199077654&ref=embed_post

За даними ІМІ, Олег Шемчук став 76-м медійником, що загинув унаслідок російської агресії проти України.

****

свеча=

Редакція висловлює щирі співчуття рідним, близьким та колегам Олега Шемчука.

Світла пам’ять мужньому захисникові Батьківщини!