четверг, 1 августа 2024 г.

Спалились як дурні, занадто вільно себе почували. У семенівських лісах Чернігівській області знищена група елітного російського спецназу


28 липня поточного року диверсійно-розвідувальна група з 322-го Центру спеціальних операцій («Сенеж») потрапила в засідку під час виконання диверсійно-розвідувальних завдань у Семенівському районі Чернігівської області, повідомляють  джерела ВЧК-ОДПУ

Як пише телеграм-канал "Корюківські партизани": "Як і передбачалося, з позеленінням посадок русня активізувалася." й супроводжують допис фотографіями знищених російських загарбників з підписом: "Корюківські партизани передають вітання рєбятам із "Сєнєжа"".


Серед загиблих: гвардії капітан Ларіонов В'ячеслав Андрійович, гвардії майор Асанов Михайло Олександрович, гвардії капітан Солдаткін Віктор Юрійович, гвардії старший лейтенант Головченко Валерій Олександрович, гвардії майор Поспєлов Андрій Іванович.

Автор каналу "Офіцер +" стверджує, що з українського боку втрат немає.

"Хлопці не лише віджарили ДРГ на Чернігівщині, більше того, зробили це без втрат в особовому складі, немає 200 та 300. Чотирьох забаранили одразу, пʼятий скоріш за все здох по дорозі назад. Варто зазначити, що хоч і елітний підрозділ, а спалились як дурні, занадто вільно себе почували", повідомляє «Аргумент»

2

«ВЧК-ОГПУ» повідомляє, що російські спецпризначенці потрапили у засідку через бажання начальника Центру полковника Мірошникова Дмитра  вкотре знайти привід вислужитися перед командувачем ССО Валерієм Флюстіковим у надії отримати підвищення.

Про успішну ліквідацію ворожих офіцерів повідомив і журналіст Юрій Бутусов. На його думку, ця операція – це важливий успіх українських воїнів, який заслуговує найвищих державних нагород.

«Знищено на місці пʼять російських офіцерів- «Сенеж» комплектується повністю кваліфікованими офіцерськими кадрами, це еліта еліт ЗС РФ. Усі пʼять тіл залишились на місці бою, допомога до них не прийшла. Взяті цінні трофеї.

Російський спецназ заходить через кордон тільки після ретельної розвідки та з застосуванням дронів, радіоелектронної розвідки, і раніше жодної диверсійної групи росіян знищити у повному складі не вдавалось.

Ворог досвідчений, має перевагу у засобах розвідки, має високий рівень індивідуальної підготовки, добре маскується, обдумує маршрути своїх операцій і діє гнучко», - написав Бутусов.

За його даними, щоб впіймати на заході в Україну  диверсантів, треба було організувати якісну розвідку, аналіз даних, приховано організувати засідку або спостережний пост на ймовірних маршрутах, якісно підготувати бійців, забезпечити їх обладнанням для нічного та денного бою з спецназом, тривалий час полювати на ворога не сподіваючись на миттєвий успіх, діючи постійно приховано, і при тому зберігаючи боєздатність та готовність до миттєвого контакту.

«Важка, кропітка та неймовірно енерговитратна робота, але українські воїни це зробили, і ворогу вперше вдалось завдати важкі втрати. Цей подвиг українських воїнів має бути відзначений як зразок правильної організації контрдиверсійноі боротьби, досвід розповсюджений по усьому кордону», - підсумував журналіст.

Зауважимо, що Центр «Сенеж» — одна з найпрофесійніших складових російських Сил спеціальних операцій.

Спецпризначенці центру проводили операції на Кавказі, Близькому Сході, в Африці та під час окупації Криму й повномасштабної російсько-української війни. Пункт постійної дислокації розташований у Солнєчногорську Московської області на території військової частини 92154.

Комментариев нет:

Отправить комментарий