понедельник, 28 мая 2012 г.

НОУ-ХАУ АЛЕКСАНДРА ПЕКЛУШЕНКО. Глава Запорожской облгосадминистрации отказался от блатных номеров. На время выборов?



Как произошел сей исторический факт, который, видимо, золотыми скрижалями войдет в историю запорожского края и будет изучаться в школьных учебниках, как пример борьбы с коррупцией и льготами среди областных чиновников, сообщил на днях официальный сайт главы Запорожской облгосадминистрации. Читайте.

«Стан аварійності за участю пішоходів на автошляхах регіону  розглянуто на апаратній нараді з керівниками структурних підрозділів, яку провів голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко.
- Минулого тижня я мав нагоду проїхати на автомобілі вулицями міста. Я був шокований тим, як запоріжці дотримуються, а точніше не дотримуються, правил дорожнього руху, - розпочав нараду голова ОДА Олександр Пеклушенко.
За даними начальника ДАІ УМВД України в Запорізькій області Віталія Горькового, з початку року в країні суттєво зросла кількість дорожньо-транспортних пригод. Це відбулося практично в усіх регіонах країни. Разом з тим, Запорізька область увійшла в трійку територій, де спостерігається зниження кількості ДТП (на 1,1%). За 4 місяця 2012 року в області зареєстровано 1955 автотранспортних пригод, 289 з них з постраждалими. За вини  пішоходів відбулося 122 ДТП, у яких  загинули 24 людини.
- Запорізька область має стати територією законності. Ніхто не має права порушувати правила дорожнього руху. Це стосується й автівок з так званими «блатними» номерами, - наголосив очільник регіону.
Крім того, Олександр Пеклушенко висловив переконання, що всі посадовці, які користуються службовими машинами та мають «блатні» номери, повинні їх змінити: «Я почну з себе. Доручаю замінити номер на службовому автомобілі голови облдержадміністрації на інший, який не знатимуть працівники ДАІ, котрі працюють на вулицях міста та області». Також Олександр Пеклушенко повідомив, що найближчим часом  планує оголосити конкурс на кращого працівника ДАІ, який затримає та складе акт на державного службовця, який порушив правила дорожнього руху.
Щодо активізації профілактичної роботи – буде посилено контроль за порушниками правил дорожнього руху - як водіями, так і пішоходами. В ефірі запорізьких телеканалів має стати більше соціальної реклами щодо підвищення свідомості та взаємоповаги учасників дорожнього руху. В навчальних закладах регіону для старшокласників проведуть уроки з правил поведінки на дорогах, повідомляє сайт Запорізької ЗОГА.

Комментариев нет:

Отправить комментарий