пятница, 15 февраля 2019 г.

«Де ж ваша офицерська честь?!- скипів Леонид Кучма». Какой была боеготовность украинской армии 22 год назад


Из выступления Президента Украины, Верховного Главнокомандующего Леонида Кучмы 13 декабря 1996 года  на расширенном заседании коллегии Министерства обороны Украины: «Із 191 механізованого і танкового батальйонів до виконання бойових завдань не готовий жоден. Дуже небезпечно, що такою ж є ситуація в батальонах у складі полків прикриття державного кордону.


За останні роки ми втратили понад 2,5 тисячі чоловік з льотного складу, а в частинах бомбардувальної авіації боєготовим є лише кожен третій із штатних екіпажів. Тільки три льотні частини із 45 визнані боєготовими до захисту повітряного простору.

Про нинішній стан дисципліни в армії свідчать високий рівень смертності, масове поширення дикості та варварства у стосунках між військовослужбовцями, наростаючий вал злочинності у Збройних Силах.

За 10 місяців 1996 року – 3 тисячі злочинів.  Втрати, нестачі у Службі тилу Збройних Сил склали 4 млн. гривень. И це лише те, що виявлено.  Крадуть уже не тільки продукти, обмундирування чи щось інше з материальних цінностей.

Крадуть і техніку, зброю, боєприпаси. І крадуть з розмахом, можно сказати, оптовими партіями. Доходимо, панове, до ручки.  В Україні продано понад 13 тисяч стволів вогнепальної зброї. Далі, як говориться, їхати нікуди. Де ж ваша офицерська честь?»



Комментариев нет:

Отправить комментарий