пятница, 5 июля 2024 г.

Керівництву Держмитслужби України давали 1 млн дол. США за призначення своєї людини на посаду керівника Львівської митниці

1 млн. доларів

Детективи НАБУ повідомили про підозру двом особам, які намагались призначити на керівні посади в територіальних органах Державної митної служби для впровадження корупційних схем підконтрольних їм осіб.

У межах слідства встановлено, що указані особи пропонували керівництву Державної митної служби України 1 млн дол. США за призначення своєї людини на посаду керівника Львівської митниці, ще 500 тис. дол. США та 200 тис. дол. США – за посади очільників Волинської і Чернівецької митниці відповідно.

Крім того зʼясувалося, що учасники групи обіцяли керівництву митної служби половину доходів, отриманих в результаті незаконної діяльності на митниці.

Завдяки детективам НАБУ та прокурорам САП злочинним намірам вдалося запобігти.

Двом особам повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 15 ч. 4 ст. 27 ч. 4 ст. 369 КК України.

Наразі одну особу, яка була ініціатором злочину, затримано на підставі ст. 208 КПК України.

Слідство триває.

▶ ️Відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Джерело: https://t.me/sap_gov_ua/2317

Комментариев нет:

Отправить комментарий