четверг, 19 сентября 2024 г.

Небо палало. У Тверській області знищений ракетний арсенал з “Градами”, С-300, “Іскандерами”, північнокорейськими ракетами KN-23


У ніч на 18 вересня дрони атакували склад боєприпасів у місті Торопець Тверської області Росії.  На складі росіяни зберігали п’ять видів ракет, включно з ракетами до реактивної системи залпового вогню “Град”, зенітно-ракетних комплексів С-300 і С-400, північнокорейські ракети KN-23, а також балістичні ракети  “Іскандер”.

Про це повідомив керівник Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко.

За словами Коваленка, це був один із важливих складів російської армії, який відігравав ключову роль у забезпеченні арсеналу військових на передовій. Ураження такого об’єкту — вагомий успіх українських сил у боротьбі з російською військовою машиною.

Місцева влада, як завжди, не визнала масштабів ураження, стверджуючи, що “пожежа спалахнула через уламки БПЛА”. Однак свідчення очевидців і значна пожежа, що супроводжувалася детонацією, вказують на те, що склад був вражений.

Евакуація мешканців

У зв’язку з пожежею та небезпекою детонації боєприпасів, губернатор Тверської області Ігор Руденя наказав частково евакуювати населення. Мешканців міста Торопець терміново переміщують до сусіднього міста Західна Двіна.

Землетрус  в Торопці

Джерела української служби Радіо Свобода в СБУ стверджують, що на складі, по якому потрапили українські дрони, зберігалися ракети для комплексів "Іскандер" і "Точка-У", а також авіабомби та артилерійські боєприпаси, що коригуються, і що в результаті удару склад "стертий з лиця" землі".

Арсенал комплексного зберігання ракет, боєприпасів та вибухових матеріалів під Торопцем почали будувати у 2018 році, і тодішній заступник міністра оборони Росії генерал армії Дмитро Булгаков (нині заарештований у справі "корупційної спрямованості") запевняв журналістів, що арсенал "відповідає найвищим світовим стандартам". можливість терактів на його території "гранично мінімізована".

До вечора було опубліковано супутникові знімки наслідків атаки (багато диму), норвезькі дослідники зафіксували землетруси в Торопці.

Вибухи «активували» у місті землетрус силою 2.8 балів за шкалою Ріхтера. Після першого поштовху було ще сім силою від двох балів.

Торопець евакуювали, сусідні села виявилися без допомоги. У селі Цикареве люди чекають на березі озера – човнів на всіх не вистачає.



Комментариев нет:

Отправить комментарий