среда, 12 июня 2024 г.

У Запоріжжі невідомий розстріляв директора юридичного департаменту Запорізької міськради, президента обласної федерації боксу. /ВИДЕО


Вранці, 11 червня, в Запоріжжі, близько восьмої години  ранку,  біля підʼїзду багатоповерхівки  невідомий застрелив директора департамента правового забезпечення міськради Запоріжжя Максима Денщика, випустивши в нього 4 кулі. Вбивця втік з місця злочину /ФОТО

У Запоріжжі вбили директора департаменту правозабезпечення мерії Максима ДенщікаДиректор департаменту правового забезпечення Запорізької міської ради Максим Денщік

У поліції відкрили кримінальне провадження по статті за умисне вбивство.  

Згодом з’явились нові подробиці: на записи камер потрапив чоловік, схожий на підозрюваного, який, ймовірно, скоїв умисне вбивство запорізького чиновника вранці 11 червня. Про це повідомляє 061 з посиланням на орієнтування поліції.  

“Поліція Запоріжжя розшукує невстановлену особу за підозрою у скоєнні умисного вбивства в Олександрівському районі міста”, — зазначається у орієнтуванні. 

Громадян, які впізнали особу на відео або мають інформацію про злочин просять повідомляти за телефонами: +380 50 524 3139, +380 98 357 33 13 або 102.

ОФІЦІЙНА ІНФОРМАЦІЯ ПОЛІЦІЇ

Запорізька поліція розшукує невідому особу, яка скоїла вбивство посадовця

Зловмисник здійснив чотири постріли в чоловіка, від отриманих поранень той помер. Поліція закликає відгукнутися громадян, які стали свідками або володіють будь-якою інформацією, що допоможе у розслідуванні та розшуку фігуранта.


Напад відбувся вранці 11 червня в Олександрівському районі обласного центру. Попередньо встановлено, що біля підʼїзду багатоповерхівки невідома особа з вогнепальної зброї здійснила чотири постріли у місцевого посадовця та зникла з місця події. Потерпілий помер під час реанімаційних заходів.

Якщо ви володієте будь-якою інформацією, яка допоможе встановити особу зловмисника, повідомте за номерами телефонів: 0505243139; 0983573313 або 102.

Відділ комунікації поліції Запорізької області

запорізька поліція розшукує невідому особу, яка скоїла вбивство посадовця
запорізька поліція розшукує невідому особу, яка скоїла вбивство посадовця

За фактом убивства посадовця Запорізької міської ради слідчі Головного управління Нацполіції в Запорізькій області розпочали розслідування.

ПРОКУРАТУРА

«За процесуального керівництва прокурорів Запорізької обласної прокуратури розпочато розслідування за фактом умисного вбивства… Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції в Запорізькій області», — повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора у Фейсбуці.

ВЛАДА

Запорізька обласна військова адміністрація анонсувала посилення заходів безпеки в обласному центрі після резонансного вбивства місцевого посадовця.

«Спільно із правоохоронцями будемо проводити превентивну роботу з викорінення криміналітету в обласному центрі. Окрема увага — до посилення заходів безпеки мешканців міста на вулицях. Працюємо на упередження», — написав у Телеграмі начальник Запорізької ОВА Іван Федоров.

2

У травні цього року директора департаменту правового забезпечення Запорізької міськради Максима Денщіка відсторонили від посади у зв’язку з проведенням службового розслідування. Також у травні він у своїх соцмережах оприлюднив заяву про тиск з боку голови ЗОВА і повідомив про створення позовної заяви щодо стягнення заборгованості та зобовʼязання повернути земельну ділянку (йдеться про сквер імені Дениса Тарасова — ред.) чинного орендаря.

Заява Максима Денщіка щодо тиску з боку голови Запорізької ОВА Івана Федорова

2 травня Максим Денщік на своїй Facebook-сторінці оприлюднив заяву щодо тиску з боку голови Запорізької ОВА Івана Федорова:

«Хочу офіційно заявити про тиск на мене зі сторони голови ЗОВА Федорова Івана! Останній, «по-хорошому», пропонував мені декілька разів звільнитися із обійманої посади за власним бажанням. Я відмовився, бо вважаю, що чесно та сумлінно виконую свої обовʼязки!» — йдеться у повідомленні.

Максим Денщік: що відомо про вбивство посадовця

Скриншот з Facebook-сторінки Максима Денщіка, від 27 травня 2024 року. Facebook/ Максим Денщік

У відповідь на офіційний інформаційний запит Суспільного до ЗОДА щодо коментаря на заяву Максима Денщіка, заступник голови ЗОДА Михайло Семікін відповів наступне:

«Запорізька обласна державна адміністрація діє у спосіб чинного законодавства. Питання порушені у Вашому листі виходять за межі повноважень облдержадміністрації».

Максим Денщік: що відомо про загиблогого посадовця

Відповідь на інформаційний запит Суспільного щодо тиску очільника ЗОВА на посадовця Запорізької міської ради, 27 травня 2024 року. Суспільне Запоріжжя

Позовна заява щодо стягнення заборгованості та зобовʼязання повернути земельну ділянку (сквер ім. Дениса Тарасова)

7 травня на своїй Facebook-сторінці Максим Денщік повідомив, що відправив позовну заяву про стягнення заборгованості та зобовʼязання повернути земельну ділянку (сквер ім. Дениса Тарасова) під супровідним листом на імʼя секретаря Запорізької міської ради Регіни Харченко.

8 травня в коментарі Суспільному Максим Денщік зазначив, що суму, про яку йдеться у позовній заяві, надав Департамент фінансово-бюджетної політики: «І от ми, коли отримали інформацію саме з Департаменту фінансово-бюджетної політики, там чітко було зазначено, що оплат ніяких не було. Ми сформували цей витяг, сформували необхідний пакет документів і під супровідний лист направили до Регіни Харченко, з вимогою як стягнути гроші, так і розірвати договір, бо похідною вимогою до розірвання договору є невиконання зобов’язань».

» Сьогодні направив позовну заяву про стягнення заборгованості та зобовʼязання повернути земельну ділянку (сквер ім. Дениса Тарасова),під супровідним листом на імʼя секретарки Харченко Регіни! Впевнений що пані Регіна в найкоротший строк підпише позов (бо раніше, коли була депутатом, саме вона неодноразово заявляла про такі необхідні дії)
Як завжди зазначаю, що в нинішніх реаліях, основна мета Департаменту — це наповнення бюджету»

Суспільне відправляло декілька інформаційних запитів до секретаря Запорізької міськради з проханням прокоментувати інформацію щодо отримання відповідної позовної заяви, проте станом на 11 червня 2024 ми не отримали на них відповіді.

Відсторонення Максима Денщіка з обійманої посади

Про своє відсторонення від виконання обов’язків на посаді директора департаменту правового забезпечення Запорізької міської ради Максим Денщік розповів у коментарі Суспільному:

«Мене на два місяці відсторонили від займаної посади, начебто на підставі якогось анонімного листа, що я щось там перевищив, якісь повноваження… Навіть такий юридичний нігілізм, коли мене відстороняють, мені забороняють з’являтися до адмінбудівлі і визначають моїм місцем роботи Комунарську районну адміністрацію, що зовсім іде в розріз із діючим законодавством».

Інформацію щодо відсторонення нам також підтвердив начальник управління внутрішньої політики, преси та інформації Запорізької міської ради Євген Коваленко:

«На даний час, згідно з розпорядженням т.в.о. міського голови Регіни Харченко, Денщік Максим Сергійович відсторонений від виконання обов’язків. Тимчасово виконання обов’язків покладено на іншу особу. Стосовно Максима Сергійовича проводиться службове розслідування», — повідомив посадовець 

Що відомо про вбивство Максима Денщіка

 

11 червня 2024 року близько 8-ї години ранку в Запоріжжі невідомий стріляв у тимчасово відстороненого директора департаменту правового забезпечення Максима Денщіка. Зловмисник здійснив чотири постріли. Під час отримання медичної допомоги потерпілий помер.

Об 11:25 очільник ОВА Іван Федоров повідомив, що провів оперативну нараду із правоохоронцями щодо вбивства Максима Денщіка:

«Розслідування резонансного вбивства — на особливому контролі. Запоріжжя – не місце для кримінальних розборок. Тож спільно із правоохоронцями будемо проводити превентивну роботу з викорінення криміналітету в обласному центрі».

Пізніше правоохоронці закликали відгукнутися громадян, які стали свідками або володіють будь-якою інформацією, що допоможе в розслідуванні та розшуку фігуранта злочину.

Кореспонденти Суспільного також поспілкувалися з очевидцями злочину та з сусідами загиблого — детальніше у матеріалі.

Що відомо про Максима Денщіка

Максим Денщік був одружений, мав доньку та сина. Обіймав посаду керівника Департаменту правового забезпечення, також був президентом Запорізького обласного осередку Федерації боксу України.

За словами колишнього секретаря Запорізької міської ради Анатолія Куртєва, за час роботи Максима Денщіка в Департаменті правового забезпечення міськради було задоволено судових позовів на понад 115 мільйонів гривень. За позитивними рішеннями до бюджету громади Запоріжжя було стягнуто майже 58 мільйонів.

У міській раді підкреслили, що: «Як професійний юрист він багато зробив для налагодження роботи очолюваного ним департаменту, юридичного захисту інтересів міста. Колеги та містяни пам’ятатимуть його як професіонала своєї справи».

Комментариев нет:

Отправить комментарий