четверг, 13 июня 2024 г.

Лента криминальных новостей дня: аресты, приговоры, уголовные дела, обвинения, теневые делишки


Нацполіція затримала 14 учасників злочинної організації, які ошукали громадян України, Молдови, Казахстану та ЄС, повідомляє департамент стратегічних розслідувань Нацполіції. Організували її діяльність та налагодили роботу мережі шахрайських кол-центрів 49-річний та 51-річний уродженців Грузії, залучивши ще 12 громадян. Одним з організаторів мережі шахрайських кол-центрів виявилася довірена особа «вора в законі» на прізвисько Хмєло. Шахраї ошукали громадян України, Молдови, Казахстану та Європейського Союзу на кілька мільйонів гривень.

1

Прокурор відділу Кіровоградської обласної прокуратури Микола Вдовіченко під час війни купив квартиру в Польщі за 3 млн гривень. Про це прокурор відзвітував у даних про суттєві зміни у своєму майновому стані.

1

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду  відклала до 26 червня розгляд клопотання про зупинення судового провадження щодо ексдепутата ВР Руслана Сольвара, якого обвинувачують у незаконному отриманні понад 360 тис. грн компенсації за винайм готельного номера, оскільки він, за словами адвоката, мобілізувався до лав Збройних сил України.

1

7 червня Печерський суд Києва відсторонив від посади заступника директора Департаменту транспортної інфраструктури КМДА, якому висунуто підозру в отриманні хабара. Його відправили під цілодобовий домашній арешт з можливістю внести 3 млн гривень застави

1

Колишнього народного депутата від “Партії Регіонів” Дмитра Святаша засудили до 12 років тюрми з конфіскацією майна. Його обвинувачували у виправдовуванні російської агресії та шахрайство на суму 2,2 млрд гривень. Суд відбувався за відсутності підозрюваного, повідомила Київська міська прокуратура.

1

СБУ зібрала докази державної зради дружини колишнього народного депутата від забороненої «Партії регіонів» Ігоря Маркова Інеси. Наразі вона є співвласницею російської ІТ-компанії, яка розробляє програмне забезпечення для бойової авіації РФ, повідомила пресслужба СБУ. У відомстві зазначають, що у 2014 році підозрювана та її чоловік виїхали до Москви, де наразі переховуються від правосуддя.

1

На сестру очільника Національної поліції Івана Вигівського оформлена частка в компанії ТОВ «Югнефтепродукт», що займається гуртовою торгівлею пальним. Упродовж 2022-2023 років фірма торгувала щонайменше з двома фігурантами кримінальних проваджень, слідство у яких вела поліція під керівництвом Вигівського, повідомляє Bihus.Info.

1

За 40 месяцев, прошедших с 6 января 2021 года, более 1424 человекам были предъявлены обвинения почти во всех 50 штатах за преступления, связанные с проникновением в Капитолий США, в том числе более 500 человек были обвинены в нападении и воспрепятствовании полиции, что является уголовным преступлением. Расследование продолжается.

1

Житель штата Вашингтон  Такер Уэстон, 35 лет приговорен судом США к  24 месяцам тюрмы, 36 месяцам освобождения под надзором и обязанностью  выплатить 2000 долларов в качестве компенсации за нападение на Капитолий США 6 января 2021 года. Его действия и действия других сорвали совместное заседание Конгресса для выяснения и подсчета голосов выборщиков, связанных с президентскими выборами 2020 года.

1

Слідчий суддя Октябрського районного суду Полтави наклав арешт на документи районних військово-лікарських комісій (ВЛК) Полтавщини. Підставою для такого рішення стали матеріали Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК), повідомила 3 червня пресслужба агентства. За висновками НАЗК, найбільший показник (20%) тих, хто проходив ВЛК та в був визнаний непридатним до служби в Збройних Силах України, було виявлено саме у Полтавській області.

Комментариев нет:

Отправить комментарий