понедельник, 24 июня 2024 г.

Вийшов під заставу і втік. Заступника командира полку зв’язку ОК «Південь» по тилу оголосили у розшук


В Одесі заступника командира 7-го окремого полку зв’язку ОК «Південь» оголосили у розшук через відсутність на службі після того, як він вийшов під заставу з СІЗО. Про це редакція 368.media   дізналася з кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 КК.

Підполковник обіймав посаду заступника командира полку з тилу з лютого 2019 року. У 2023 році він вирішив заробити кошти з підлеглого майора, який перебував на посаді психолога радіорелейного батальйону. У березні на адресу командування військової частини надійшов витяг з наказу командувача військ ОК «Південь» про звільнення офіцера з посади та призначення останнього на посаду начальника речової служби тилу логістики 144 управління окремої резервної стрілецької бригади.

Майор, з метою отримання резолюцій на виданому обхідному листі підійшов до підполковника  та начальника речової служби для підписання обхідного листа з метою подальшого проходження служби у іншому підрозділі.

Підполковник та капітан розуміючи, що вони мають повноваження на ініціювання проведення службових розслідувань за порушення військової дисципліни, вирішили запросити хабаря, щоб не розслідувати нестачу бронежилетів у батальйоні на 280 тис. гривень. Треба було заплатити 120 тис. гривень, щоб уникнути розслідування та отримати підписи на обхідному листі.

17 березня підполковнику повідомили підозру за ч. 3 ст. 368 КК. Він просидів у СІЗО з березня до травня 2024 року. Тоді ж він вийшов під заставу у 998,4 тис. гривень.

Після цього на службу він не повернувся. Правоохоронці вирішили, що підполковник ухиляється від проходження військової служби. 10 квітня йому заочно повідомили про підозру за ч. 5 ст. 407 КК. У травні посадовця оголосили у розшук. Київський райсуд Одеси вирішив заочно арештувати чоловіка.

https://368.media

Комментариев нет:

Отправить комментарий