пятница, 24 ноября 2023 г.

Двох нардепів та забудовника затримано при спробі підкупу віцепрем’єр-міністра Кубракова та голови Держагентства Наєма


Національне антикорупційне бюро та САП повідомили про підозру двом народним депутатам та бізнесмену у спробі підкупу голови Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафи Наєма та віцепрем’єр-міністра з відновлення – міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Олександра Кубракова. Про це повідомляють антикорупційні органи.

Член комітету з питань антикорупційної політики, нардеп від «Слуги народу» Андрій Одарченко /на фото/ пропонував Наєму Bitcoin, в еквіваленті 50 тис. доларів. В обмін на гроші нардеп просив сприяння в отриманні коштів з фонду ліквідації наслідків збройної агресії рф на ремонт підконтрольного йому об’єкта інфраструктури.

Після виділення коштів з фонду на криптогаманець викривача-топпосадовця надійшов перший транш неправомірної вигоди в еквіваленті 10 тис. доларів.

Також висунуто підозру  члену групи «За майбутнє» Сергію Лабазюку. У серпні 2023 року нардеп звернувся до топпосадовця міністерства відновлення з проханням надати його компанії підряди з відбудови інфраструктурних об’єктів на 1 млрд гривень. За це пообіцяв «винагороду» у розмірі 3-5% від вартості кожного підряду. Для узгодження подальших домовленостей нардеп також залучив директора компанії.

Після надходження 50 млн грн за підряд з відновлення зруйнованого мосту в одному з регіонів України народний обранець через довірену особу надав викривачу-топпосадовцю Державного агентства відновлення обіцяний відсоток у сумі 150 тис. доларів. Передача неправомірної вигоди відбулась на паркінгу одного зі столичних супермаркетів, а гроші знаходились у китайській шкатулці.

Далі викрили ще двох осіб, які намагалися підкупити віцепрем’єр-міністра з відновлення України – міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Олександра Кубракова. Власник приватного товариства-забудовника запропонував віцепрем’єр-міністру хабар у вигляді нерухомості у зведених ним новобудовах загальною площею понад 5200 кв.м орієнтовною вартістю понад 170 млн гривень.

За це Кубраков мав залишити в силі укладені з товариством угоди щодо будівництва житлового комплексу на земельній ділянці Мінрозвитку громад, а також сприяти отриманню дозвільних документів та необхідних погоджень. Аби приховати вчинення злочину, нерухомість мали оформити на довірену особу віцепрем’єр-міністра.

У подальшому фактичний власник підприємства забезпечив реєстрацію на «довірену особу» топпосадовця майнових прав на 15 квартир в одному із житлових комплексів столиці, загальною площею 785 кв. м, одну з яких передав у власність.

Більше читайте: https://368.media

Комментариев нет:

Отправить комментарий